Όπως δείχνουν τα πράγματα η δέσμευση που πήρε ο υπεύθυνος της εταιρίας sunlight κ. Καρτάλης παρουσία των φορέων της πολιτικής προστασίας και των δημοσιογράφων ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, φαίνεται ότι μέχρις στιγμής ότι κρατά τον λόγο του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η ανησυχία των εργαζομένων και των οικείων τους.

Η XanthiTimes.gr συνομίλησε με εργαζόμενους στην εταιρεία παραγωγής μπαταριών που κάηκε και η έδρα της βρίσκεται στο Όλβιο της Ξάνθης, οι οποίοι είπαν ότι χθες οι δυο βάρδιες που έπρεπε να πάνε στον χώρο του εργοστασίου πήγαν κανονικά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξήγησαν τι είχε συμβεί, δεσμεύθηκαν ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει, θα ξαναχτιστεί όσο το δυνατόν ποιο σύντομα και θα λειτουργήσει πάλι.

Ο μισθός αυτού του μήνα θα μπει κανονικά στους λογαριασμούς τους και υπάρχει δέσμευση ότι θα πληρώνονται.

Δεν διακρίναμε καμία ανησυχία στους εργαζόμενους όμως, οι οικείοι τους  και τα συγγενικά τους πρόσωπα, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον.

Οι φήμες ότι υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί η εταιρεία σε γειτονική χώρα μπορεί να μην «στέκονται», όπως διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια στήριξης της επιχείρησης σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, όμως, όπως λένε τα συγγενικά τους πρόσωπα, η ανησυχία υπάρχει, τονίζοντας ότι η εταιρεία ήταν μία όαση απέναντι στην λαίλαπα της ανεργίας που μαστίζει τον νομό.