Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δυστυχώς γα μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ή δεν καταλαβαίνει τι κάνει ή το κάνει για να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και να στρέψει την προσοχή της στο προετοιμαζόμενο μπάχαλο που ετοιμάζετε στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Οι αντιδράσεις πολλές και ποικίλες και τα προβλήματα που θα προσθέσει πολλά. Ένα από τα μεγαλύτερα που θα προσθέσει είναι της μη ύπαρξης της αυτοτέλειας και της υποχρέωσης του δημάρχου να υποκύπτει σε εκβιασμούς με τους πολιτικούς του αντιπάλους αναγκασμένος να συμμετέχει σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εδώ στην Ξάνθη τον τελευταίο καιρό το ζήσαμε έντονα με την διοικούσα παράταξη τουλάχιστον δύο φορές να μην μπορεί να «περάσει» σημαντικές αποφάσεις.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που προβληματίζει τους αυτοδιοικητικούς είναι ότι δεν ενισχύει την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων στην λογική βέβαια οι δήμαρχοι να παρακαλάνε τα υπουργεία, όπως γίνεται τόσο χρόνια για να τύχουν χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουν τα πολιτικά προγράμματα τους.

Αναγνωρίζεται πλέον και επίσημα από ανθρώπους της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες, με άλλα λόγια δεν ελέγχει τους δήμους και ο μοναδικός λόγος που προετοιμάζει αυτό το νομοσχέδιο είναι να μην υπάρχουν δήμαρχοι μη ελεγχόμενοι από αυτόν (ΣΥΡΙΖΑ) εφαρμόζοντας την απλή αναλογική.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες φάνηκε ξεκάθαρα στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Μυτιλήνη που οι κάτοικοι της του γύρισαν στην κυριολεξία την πλάτη.

Να υποθέσει κανείς ότι καταθέτει ένα νομοσχέδιο για να εκδικηθεί τους πολίτες που του γύρισαν την πλάτη αλλοιώνοντας ξεδιάντροπα την βούληση του;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένει κανείς.

Θέλω να πιστεύω ότι όταν ο Κλεισθένης ασχολήθηκε με την δημοκρατία δεν φανταζόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον”΄έκοβε” και “έραβε” στα μέτρα του.