Υλικά για 2 άτομα

  • 5 αβγά
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 3-4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
  • 2-3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα νερά της κονσέρβας.
  2. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπόλ τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη καλά ή με πιρούνι, προσθέτουμε το τυρί, το γάλα, το αλατοπίπερο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  3. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό μεγάλο σχετικά τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια.
  4. Τα σοτάρουμε για λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα λουκάνικα που έχουμε τηγανίσει ελαφρώς κι ανακατεύουμε μερικά λεπτά όλα μαζί.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και ψήνουμε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά της.
  6. Με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου πιάτου από την επιφάνεια του τηγανιού μας γυρίζουμε και ψήνουμε την ομελέτα κι από την άλλη πλευρά.
  7. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα κ αν σας αρέσει πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.