Τι άλλο θα δούμε με αυτήν την κυβέρνηση. Δεν φτάνει που με απόφαση του Υπερταμείου ήρθαν στα χέρια των δανειστών μετά από απαίτηση του Ε.Ε.ΕΣΥ.Π «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, δεν φτάνει ότι η κυβέρνηση μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα μεταβίβασε στην ΕΤΑΔ 10.119 ακίνητα περιουσία του Ελληνικού Λαού, αλλά το Ελληνικό Κράτος πληρώνει και ενοίκιο για τα κτίρια που έδωσε «αμανάτι» για 99 χρόνια στους τοκογλύφους.

Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο. Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Επίσης, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας. Ωστόσο, αναζητώντας τι ισχύει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ανακάλυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερταμείο και ότι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο! Όμως, παρά την αναζήτηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παραχώρησης, ούτε το ενοικιαστήριο.

Συνεπώς, αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αναμφισβήτητα η Κυβέρνηση θα παραμείνει στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών ως η καταστροφική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Μάλιστα, μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις αυτής της Κυβέρνησης είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για έναν αιώνα (99 χρόνια), ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους. Το Ελληνικό Δημόσιο πλέον θα πληρώνει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια, δημιουργώντας νέα υποχρεώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Έλληνες φορολογούμενους.