Ρολό κιμά με μανιτάρια και καρότο
Υλικά για 4 άτομα
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 200 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 μεγάλο πολτοποιημένο κρεμμύδι ξερό
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο κομμένο κυβάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε αρχικά όλα τα υλικά για το ρολό κιμά και τα ζυμώνετε καλά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι βάζετε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα προσθέτετε τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι κι αφήνετε να κρυώσει.
- Απλώνετε σε μια επιφάνεια τον κιμά που ζυμώσατε κι από πάνω προσθέτετε τη γέμιση, το τριμμένο κασέρι και το τυλίγετε προσεχτικά σε ρολό.
- Βάζετε σε ένα ταψί 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ρολό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Το γυρνάτε και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά, για να ροδοκοκκινίσει.
- Αν το νερό τελειώνει την ώρα του ψησίματος προσθέτετε λίγο ακόμη.