ΠΑΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σαφώς και θα συμφωνήσουμε με τον Ν. Ανταμπούφη στο θέμα του γκρεμισμένου «Π» στο Ι.Θ.Τ.Π. όχι γιατί θέλουμε να καυτηριάσουμε την αδιαφορία της συγκεκριμένης διοίκησης του δήμου αλλά όλων των διοικήσεων του δήμου Ξάνθης αλλά και του ιδίου του Ν. Ανταμπούφη και κάθε δημοτικού συμβούλου που πηγαίνει στην αίθουσα, κοιτάζει το ρολόι του και αμίλητος μπαίνει αμίλητος βγαίνει. Αυτό δεν ισχύει για τον Ν. Ανταμπούφη, όμως, έπρεπε να πέσει η σκεπή για να θορυβηθούμε όλοι; Και αν η σκεπή έπεφτε στον δρόμο και περνούσαν παιδιά; …

Για αυτό λέμε ότι οι σύμβουλοι δεν είναι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να δείχνουν το μπόι τους.

Και μιας και μιλάμε για δημοτικούς συμβούλους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που διεκδικούν τον δήμο της Ξάνθης και τους υπόλοιπους δήμους, έχουν ξαμοληθεί στην «πιάτσα» για να μαζέψουν στις παρατάξεις τους κάθε καρυδιάς καρύδι, αδιαφορώντας αν μέσα στην ομάδα του ο κάθε δήμαρχος μαζέψει ότι νάναι. Ψήφους να φέρει ο υποψήφιος σύμβουλος και ότι θέλει ας είναι. Είναι όμως έτσι;

Γιάννης Παπαχρόνης. Μπορεί να ακούγετε ότι θα κατέβει στις εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, όμως, και είναι προς τιμήν του ο άνθρωπος, συνεχίζει να  ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με τις αιμοδοσίες, μιας και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών και φυσικά το Γηροκομείο της Ξάνθης όπου και εκεί είναι πρόεδρος του ΔΣ. Χωρίς να θέλω να κάνω πολλά παινέματα στον Γιάννη Παπαχρόνη συμπληρώνω απλά αυτό. Μήπως τελικά οι Ξανθιώτες πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους σχετικά με την επιλογή και ψήφιση συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων; Μήπως δηλαδή να μπει σαν προτεραιότητα του υποψηφίου η προσφορά του  στα κοινά; Μήπως επιτέλους οι Ξανθιώτες να πάψουν να ψηφίζουν κουμπαριά και καρντάσια και μετά να βρίζουν για τους δημάρχους; Λέω τώρα.

Μας φεύγει ο Γ. Καραμανλής Αστυνομικός Διευθυντής της Ξάνθης ο οποίος κακά τα ψέματα με το ελάχιστο προσωπικό που είχε στην διάθεση του έκανε δουλειά στην Ξάνθη. Αυτό το λέω εκ πείρας γιατί λόγω της δουλειάς μας, η επαφή με τους εκάστοτε αστυνομικούς διευθυντές είναι τακτική. Ο κ. Καραμανλής ήταν από τους ανθρώπους που όπου μπορούσε να βοηθήσει για το καλό της ενημέρωσης το έκανε. Είχε πάντοτε το τηλέφωνο του ανοιχτό και αυτό είναι προς τιμήν του. Να του ευχηθούμε καλή δύναμη και επιτυχίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.  Όσο για τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή εκ Δράμας, να του ευχηθούμε καλή δύναμη.

Πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο και Καβάλα. Κοινός παρανομαστής η αδιαφορία προς τους πολίτες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Θεός ευτυχώς αγαπά τον λαό τον Ελλήνων και δεν είχαμε θύματα. Το πέσιμο της γέφυρας στην Καβάλα συνδέετε άμεσα με το πέσιμο της γέφυρας του Κομψάτου στον Ίασμο και οι ευθύνες σαφέστατα βαρύνουν το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας και των δήμων. Αυτό γιατί το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης εν τοις πράγμασι είναι μικρότερο των περιστάσεων.

Τρομοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Με αφορμή την βόμβα στο σπίτι αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι ευνοουν τις περιστάσεις για την αύξηση της εγκληματικότητας. Ειλικρινά δεν ξέρω αν φταίει η ανευθυνότητα της παρούσης κυβέρνησης και η ιδεοληψία της, αλλά, ποτέ δεν είχαμε τόση βία σε τούτη την χώρα. Ένας Κουφοντίνας και η παρέα του υπήρχε στο παρελθών τον κλείσανε στην φυλακή και ησύχασε η κοινωνία. Άσχετα αν η παρούσα κυβέρνηση τον έκανε ήρωα. Όμως από τότε που ανέλαβαν αυτοί οι ντεμέκ «προοδευτικοί», οι δρόμοι, τα σχολεία, τα σπίτια, τα δικαστήρια, τα υπουργεία, οι Πρεσβείες γέμισαν με εγκληματίες.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη της κυβέρνησης περί αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης προκειμένου να κρύψει την ανικανότητα της, όμως χάνονται ψυχές κάθε μέρα.

Ο Κριτσίνης πλέον υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων χωρίς αυτό να ανησυχεί ιδιαίτερα τον νυν υποψήφιο δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη.

Είναι βέβαιο πλέον και έχουμε στην διάθεση μας αποκλειστικές πληροφορίες ότι το νέο πολιτικό σχήμα που θα διεκδικήσει τον δήμο Αβδήρων είναι σχεδόν έτοιμο. Όμως δεσμευθήκαμε να μην δώσουμε ακόμη, περισσότερες πληροφορίες.