Αν αυτό δεν είναι φαρισαϊσμός και “εγκαθετήλα” τότε τι είναι;

Κλειστά λοιπόν τα σχολεία της Ξάνθης με απόφαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να εκτελέσουν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα οι καθηγητές και καλά κάνουν αφού ο νόμος τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Βέβαια γενάτε ένα ζήτημα με άλλες ΕΛΜΕ – όχι της Ξάνθης ή δεν έχουμε την πληροφόρηση-γιατί όλες αυτές τις ημέρες που οι νεαροί μαθητές βγήκαν στους δρόμους εκδηλώνοντας την άρνηση τους για την άνευ όρων παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και τους Βουλγαροσλαύους των Σκοπίων, βρέθηκαν καθηγητές οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν και να “κλαδέψουν” το φρόνημα των μαθητών χαρακτηρίζοντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ φασίστες, βάζοντας μάλιστα μπροστά τον μανδύα της αγωνίας τους να μην χάσουν οι μαθητές τα μαθήματα τους ενημερώνοντας σχετικά τους γονείς τους.

Το αφελές ερώτημα του μέσου πολίτη. Σήμερα με την ευλογία του νόμου οι καθηγητές έκλεισαν τα σχολεία. Αλήθεια δεν ακούσαμε κανέναν εκπαιδευτικό να στεναχωριέται που οι μαθητές έχασαν τα μαθήματα τους σήμερα”.

Η ανακοίνωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Χορήγηση άδειας για τη διευκόλυνση συμμετοχής καθηγητών σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, έχοντας υπόψη:
1. Το Ν. 1264/82 “Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων”.
2. Την Υπ. Απόφαση 7816/1.4.83 “Για την άδεια εκπαιδευτικών, μελών Συνδικαλιστικών οργανώσεων Μ.Γ. και Μ. Επαγγ. Τεχν. Και Δημοτικής Εκπαίδευσης.
3. Το ΔΙΔΑΔ/Φ.59/30/28124/8.8.91 ΤΕΛΕΞ του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης σχετικά με τη συμμετοχή υπαλλήλων σε τακτικές γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
4. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 19 της αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1 (ΦΕΚ 1340/τ.Β ́/16.10.2002) με θέμα “Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων των διδασκόντων”.
5. Το με αρ. πρωτ. 197680/Ε2/21-11-2018 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.με θέμα «Χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας».
6. Το με ημερομηνία 27/11/2018 έγγραφο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης με θέμα «Χορήγηση άδειας για Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και διευκόλυνση της άσκησης εκλογικού δικαιώματος».
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Χορηγούμε συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 04/12/2018.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι από τους καθηγητές της Ξάνθης εμείς δεν ακούσαμε να αποκαλούν τους μαθητές φασίστες  και όπου ΕΛΜΕ Ξάνθης οποιαδήποτε ΕΛΜΕ.