Ξάνθη η γη της «φαιδράς πορτοκαλέας» του LEADER και της Αναπτυξιακής. Αφορμή για «αερολογίες»

 

Στον νομό Ξάνθης, όλοι γνωρίζουν ότι  η «φαιδρά πορτοκαλέα» του ποιητή, ανθίζει και ανθίζει έντονα και «ευωδιάζει». Όχι μόνο ευωδιάζει,  αλλά δίνει την δυνατότητα να ευδοκιμήσουν πολιτικά «φρούτα» όπως οι βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης οι οποίοι μέσω του Κ. Ζαγναφέρη, που είναι αγνός και στερείτε κακής πολιτικής σκέψης, προσπαθούν απλά να δηλώσουν την «πολιτική» τους παρουσία και να στηρίξουν πολιτικούς τους φίλους και ο «νοών νοείτω». Άλλωστε η Ξάνθη είναι ένα μεγάλο χωριό.

Ο τόπος γνωρίζει ότι ο Κ. Ζαγναφέρης είναι αυτός που είναι, λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί και οι «δεύτερες» σκέψεις του, είναι εξ ίσου αγνές όσο και η προσπάθεια του να αποδείξει την αλήθεια όπως αυτός την αντιλαμβάνεται.

Ο Κ. Ζαγανφέρης,  σε σχέση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  κινείτε. Έστω και σε λάθος κατεύθυνση, κινείται.

Σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που νομίζουν πώς τα προβλήματα του τόπου θα τα λύσουν μέσα από το καφενείο ή μέσα από τις δηλώσεις τύπου καφενείου.

Ο λόγος φυσικά για το leader και την Αναπτυξιακή Ροδόπης που «προσκολληθήκαμε» γιατί η δικιά μας η αναπτυξιακή της Ξάνθης ήταν,   σύμφωνα με τα λεγόμενα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αμαρτωλή, οπότε δεν γινόταν να διαχειριστεί το σχετικό πρόγραμμα leader το οποίο πρόγραμμα ακούμε,  αλλά πρόγραμμα δεν βλέπουμε.

Δηλαδή καλά που ο Κ. Ζαγναφέρης είπε κάτι για το leader και την διαχείριση του μέσω της αναπτυξιακής Ροδόπης και ξύπνησε το κεφενειακό αγωνιστικό πνεύμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και  είπαν ότι πρώτον ο Κ. Ζαγναφέρης δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί τους βουλευτές της Ξάνθης διότι …φταίνε οι πολιτικοί του φίλοι. Και όχι μόνο φταίνε, αλλά την έκλεισαν κιόλας.

Και πάμε στο ζητούμενο. Δε καταλάβαμε αν οι βολευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ήθελαν ανοιχτή την Αναπτυξιακή της Ξάνθης και αυτή δεν άνοιξε. Γιατί μεταξύ μας επί 3,5 χρόνια στην κυβέρνηση, όχι μόνο θα την άνοιγαν αν ήθελαν, αλλά θα έπαιρνε και όλα τα προγράμματα leader. Με τρεις βουλευτές; Άλλοι νομοί πάνε στον Άρη. Στην Ξάνθη είναι άλλη… πορτοκαλιά που βγάζει… χαμογελαστά – φαιδρά- πορτοκάλια.

Άρα οι βολευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δεν ήθελαν να ανοίξει η Αναπτυξιακή της Ξάνθης γιατί ήθελαν να δουλεύουν τους «κολλητούς» τους, λέγοντας τους ότι θα στείλουν στο «σκαμνί» αυτούς που φταίνε.

Στην τελική ο Κ. Ζαγναφέρης έδωσε το έναυσμα για να συνεχίσουν ο βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να «δουλεύουν» τους πολιτικούς τους «φίλους» και ο «νοών νοείτω».

Επίσης, ο Κ. Ζαγναφέρης, έδωσε την ευκαιρία στους βολευτές της Ξάνθης να αερολογήσουν λέγοντας ότι θα … ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος 1,5 εκ. περίπου ευρώ-μέσω Ροδόπης βέβαια, αλλά μικρή σημασία έχει για τους βολευτές –  και κρίμα που δεν το ήξερε ο Ζαγνφέρης. Επίσης όμως, λένε,  όπου νάναι – πότε;- δεν έχει σημασία, θα ξεκινήσει και το Leader στον ιδιωτικό τομέα.           Δηλαδή χαχόλοι επαγγελματίες, ψηφίστε μας τώρα και θα … κάνετε χρήση του leader όταν ξαναγίνουμε κυβέρνηση.

Επίσης οι βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λένε στον Κ. Ζαγναφέςρη – μας λένε- ότι δεν ξέρει τι κάνουν, στο θέμα του leader,  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες ασχολούνται με την Αναπτυξιακή της Ροδόπης. Βέβαια, δεν μας λένε μόνο ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι εκτελεστικά όργανα και πρέπει κάποιοι να βάλλουν τον «μπερντέ» και συνήθως τον «μπερντέ» τον βάζουν τα υπουργεία. Μάλλον οι ίδιοι είναι αδιάβαστοι και όχι ο Ζαγναφέρης. Και τώρα το ζουμί. Η ξεκάθαρη ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ «προοδευτική» παρά – φιλολογία. Απολαύστε την.

« Όμως δεν έχει ελαφρυντικό όταν κατηγορεί όσους επέμεναν να βρεθεί η λύση και η Ξάνθη να εκμεταλλεύεται πόρους εκατομμυρίων ευρώ, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν χαθεί. Όπως χάθηκαν για χρόνια εξαιτίας της ανικανότητας και της καταστροφής που προκάλεσαν η ΝΔ και ο παλαιοκομματισμός, προκειμένου να συντηρήσουν πελατειακά δίκτυα και να εξυπηρετήσουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Για αυτό άλλωστε τα στελέχη τους πολέμησαν τη λύση και ζητούσαν αναβίωση του φαύλου καθεστώτος του παρελθόντος. Η «απόγνωση» για την οποία μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης είναι αυτή που βίωσε η περιοχή τα χρόνια που είχαν την εξουσία».

Ποιος μίλησε για παπαγαλίστικο ξύλινο λόγο; Μα φυσικά ο «προοδευτισμός» της Ξάνθης.

Αλήθεια, 3,5 χρόνια βολευτές και Υπουργοί, γιατί δεν συνέθλιψαν αυτό το φαύλο κύκλωμα;