Ταβέρνα η Παράδοση στην Σμύνθη. Πρωταγωνιστής η γεύση

Μία «ανάσα» δρόμος από την Ξάνθη μέχρι την Σμύνθη και ο Ξανθιώτης έχει την δυνατότητα να κάνει «βουτιά» στην παράδοση της ταβέρνας «Η Παράδοση».

Η Ταβέρνα «Παράδοση» βρίσκεται προς την έξοδο του χωριού Σμύνθη λίγο πριν την γέφυρα που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Δύο νέα παιδιά ο Τζεμήλ και ο Μουζαφέρ αγαπούν τον τόπο τους και επένδυσαν στον τόπο τους με θεμέλιο την παράδοση στην κουζίνα που περιλαμβάνει ψητό αρνάκι, κατσικάκι, κοκορέτσι, μοσχαράκι στιφάδο στην λαδόκολλα με κασέρι και φυσικά για ορντέβρ παραδοσιακό κατσαμάκι. Εννοείτε ότι ο επισκέπτης μπορεί να βρει και κρέατα της «ώρας» απολαμβάνοντας τα δίπλα στο τζάκι ή όταν ο καιρός το επιτρέπει στο πανέμορφο μπαλκόνι με θέα την οροσειρά της Ροδόπης.

Όπως αναφέρει ο Μουζαφέρ, εδώ και πέντε χρόνια που η ταβέρνα πέρασε στα χέρια τους, τα κρέατα είναι ντόπια και επιλεγμένα.

Η συνεργασία μα τα τοπικά κρεοπωλεία είναι συνεχόμενη και όλες τις ώρες που η λειτουργεί ταβέρνα,  με αποτέλεσμα τα κρέατα να είναι πάντοτε φρέσκα.

Οι πατάτες είναι παραγωγής τους και οι σαλάτες με παραγωγές από την περιοχή. «Σκοπός μας είναι να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο κανένας δεν μπορεί να γίνει πλούσιος. Μας ενδιαφέρει ο επισκέπτης μας που θα έρθει και θα δοκιμάσει την κουζίνα μας, να ξαναέρθει». Λέει με την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει ο Μουζαφέρ.

Δοκιμάσαμε κομμάτια από την γκάμα της κουζίνας και βαθμολογήσαμε με άριστα πρώτα την ζεστασιά και το παραδοσιακό στήσιμο της ταβέρνας, κυρίως όμως την ευγένεια των παιδιών που εξυπηρετούν τους πελάτες.

Αυτόματα ο επισκέπτης νοιώθει σαν το σπίτι του.

Η επόμενη έκπληξη είναι το πιάτο που σερβίρετε, το «στήσιμο», το σερβίρισμα γεμάτο από την ευγένεια και την υπομονή και στους ποιο απαιτητικούς πελάτες και ακολουθεί το επισφράγισμα των αισθήσεων, η γεύση.

Τα λόγια είναι περιττά όταν ο πελάτης δοκιμάζει την κουζίνα της ταβέρνας η «Παράδοση».

Δύο νέα παιδιά που προσφέρουν άριστη ποιότητα φαγητού και λογικές τιμές, με δώρο την πανέμορφη φύση, αξίζει να στηριχθούν.

Εμείς απλά να ευχηθούμε «Η Παράδοση» να συνεχίσει να στηρίζει την παράδοση με την υπέροχη κουζίνα της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ