Κεφτεδάκια α λα κρεμ
Μυρωδάτη συνταγή για το τραπέζι
Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Στραγγίζετε καλά την ψίχα και την ρίχνετε κι αυτήν μέσα. Έπειτα το αβγό, το αλάτι και τα καρυκεύματα.
- Ζυμώνετε καλά, να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό μείγμα. Το πλάθετε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αδειάζετε τη μισή κούπα λάδι και τα τηγανίζετε σε δυνατή στην αρχή, μέτρια στην συνέχεια φωτιά.
- Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουτ. σούπας λάδι, να μαλακώσουν και ρίχνετε το κρασί.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να εξατμιστεί το μισό κρασί.
- Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
- Έπειτα ρίχνετε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνετε να πάρουν βράση όλα μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Ραντίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε.